Bodemonderzoek Noord-Holland

Wil je bodemonderzoek in Noord-Holland laten uitvoeren en ben je hiervoor op zoek naar een betrouwbare en kwalitatieve partner? Vlam Bodem Advies B.V. is de specialist in milieukundig bodemonderzoek. 

Elke situatie is anders en ieder bodemonderzoek daarom uniek. Neem contact met ons op voor de exacte prijs van het bodemonderzoek in Noord-Holland dat nodig is in jouw situatie.

Offerte aanvragen
 Snelle oplevering

Rapportage binnen 2 weken.

Bij jou in de buurt

Wij onderzoeken in heel Nederland.

Zeer flexibel

Korte lijnen binnen de organisatie

Kennis & Expertise

Ruim 20 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan in drie eenvoudige stappen.

  1. Aanleiding onderzoek2. Onderzoeksgegevens3. Contactgegevens

  Aanleiding onderzoek

  [group group-337]

  [/group]

  1. Aanleiding onderzoek2. Onderzoeksgegevens3. Contactgegevens


  1. Aanleiding onderzoek2. Onderzoeksgegevens3. Contactgegevens


  * gelieve alle verplichte velden invullen.

  Bodemonderzoek in Noord-Holland

  In Noord-Holland is de bodem op sommige plaatsen verontreinigd. Dit betekent dat bij infrastructurele en andere bouwprojecten voor aanvang vaak bodemonderzoek uitgevoerd moet worden. In dit onderzoek wordt de milieuhygiënische kwaliteit van de (water)bodem vastgesteld en wordt er gekeken of er sprake is van bodemverontreiniging. Er zijn diverse aanleidingen voor het uitvoeren van dit onderzoek. Voorbeelden van aanleidingen kunnen zijn:

  • Vermoeden van bodemverontreiniging door voorgaande activiteiten die op de locatie hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld het werken met chemische stoffen;
  • Het winnen van bouwstoffen;
  • Het aanleggen van infrastructurele werken;
  • De (ver)koop van een stuk grond of het bouwklaar maken hiervan;
  • Het verzoek van het bevoegd gezag om informatie over mogelijke bodemverontreiniging aan te leveren.

  Wij doen werken in heel Noord-Holland, onder anderen in Amstelveen, Diemen, Haarlem, Assendelft, Zaandam, Hoofddorp, Alkmaar en Hilversum.

  Wanneer is bodemonderzoek verplicht?

  In sommige gevallen is het verplicht om bodemonderzoek te laten uitvoeren. Dit kan zijn bij:

  • Nieuwbouw van een woning of recreatiewoning;
  • Verandering van functie; bijvoorbeeld van bedrijfspand naar woning;
  • Als de gemeente een vermoeden heeft van bodemverontreiniging.

  Typen bodemonderzoek Noord-Holland

  Er zijn verschillende soorten bodemonderzoek. Afhankelijk van de situatie en de locatie kunnen we vaststellen welk type onderzoek noodzakelijk is.

  Bij ons kan je terecht voor:

  Wat zijn de kosten van milieukundig bodemonderzoek?

  Bodemonderzoek kosten verschillen per locatie en de mate van bodemverontreiniging. De prijzen die op onze website staan zijn richtlijnen. Voor een overzicht van de kosten kun je bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

  Gecertificeerd onderzoek door Vlam Bodem Advies

  Er bestaan verschillende bodemonderzoek bedrijven. Echter beschikt niet elk bedrijf over de juiste certificaten. Vlam Bodem Advies is in het bezit van alle benodigde certificaten om milieukundig bodemonderzoek uit te kunnen voeren. Zo zorgen wij ervoor dat je met een gerust hart jouw rapport kan inleveren bij de gemeente voor een omgevingsvergunning.

  Over Vlam Bodem Advies

  Is er sprake van bodemverontreiniging in jouw omgeving of wil je dit laten onderzoeken? Vlam Bodemadvies B.V. beschikt over alle kennis en certificaten. Daarnaast werken we in heel Noord-Holland. Denk aan Amstelveen, Diemen, Haarlem, Assendelft, Zaandam, Hoofddorp, Alkmaar en Hilversum. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

  Bodemonderzoek

  Wat vinden klanten van ons?

  Wij hebben met Vlam Bodemadvies samengewerkt voor een nieuwbouwproject. Voor ons was het van belang een goed beeld te krijgen van de bodemkwaliteit en onze complexe vraagstukken te beantwoorden. Als opdrachtgever werden we in een vroeg stadium al betrokken bij het verloop van de veldwerkzaamheden en de eerste analyseresultaten. Deze open communicatie was voor ons erg prettig, net zoals het heldere onderzoeksrapport wat we ontvingen. Bij een volgend project werken we graag weer samen met Vlam Bodemadvies.

  Peter A.

  Zeer te spreken over het professioneel uitgevoerde bodemonderzoek. We nemen als gemeente geen enkel risico als het gaat om bodemverontreiniging. Vlam Bodemadvies kwam snel in actie, was betrokken en leverde kwaliteit. Hierdoor is Vlam Bodemadvies voor ons een adviesbureau waar we alle vertrouwen in hebben.

  Francien P.