Wij helpen je inzicht te krijgen in de kwaliteit van jouw bodem door middel van professioneel bodemonderzoek. Voor particulier, zakelijk en overheidsinstellingen al ruim 20 jaar het beste advies.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur reactie? Laat je gegevens achter.

   Snelle oplevering

  Rapportage binnen 2 weken.

  Bij jou in de buurt

  Wij onderzoeken in heel Nederland.

  Zeer flexibel

  Korte lijnen binnen de organisatie

  Kennis & Expertise

  Ruim 20 jaar ervaring

  Bodemonderzoek

  Een bodemonderzoek is verplicht wanneer je een bouwvergunning hebt aangevraagd of een aanschrijving hebt ontvangen voor funderingsherstel. Daarnaast kan het onderzoek nodig zijn wanneer je bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand (ver)koopt, of wanneer een bestemmingsplan verandert.

  Gecertificeerd bodemonderzoek door Vlam Bodemadvies

  Krijg inzicht in de kwaliteit en de mate van verontreiniging van de bodem door professioneel bodemonderzoek. Vlam Bodemadvies geeft inzichten en schetst de risico’s die het gebruik van de grond met zich mee brengt in een uitgebreid kwalitatief rapport.

  Wij geven al meer dan 20 jaar advies aan particulieren, de zakelijke markt en overheidsinstellingen. Als specialist in milieukundig bodemonderzoek bezitten wij meerdere certificeringen: ISO 9001, VCA*, BRL sikb 1000 en BRL sikb 2000. Wij bieden verscheidene diensten aan zoals bodemonderzoek, verkennend bodemonderzoek en nul onderzoek.

  Ben je op zoek naar een gecertificeerde partner om milieukundig bodemonderzoek uit te voeren? Vul hieronder vrijblijvend jouw gegevens in en ontvang gratis een offerte op maat!

  Offerte aanvragen

  Vraag een offerte aan in drie eenvoudige stappen.

   1. Aanleiding onderzoek2. Onderzoeksgegevens3. Contactgegevens

   Aanleiding onderzoek

   [group group-337]

   [/group]

   1. Aanleiding onderzoek2. Onderzoeksgegevens3. Contactgegevens


   1. Aanleiding onderzoek2. Onderzoeksgegevens3. Contactgegevens


   * gelieve alle verplichte velden invullen.

   Wat vinden klanten van ons?

   Wij hebben met Vlam Bodemadvies samengewerkt voor een nieuwbouwproject. Voor ons was het van belang een goed beeld te krijgen van de bodemkwaliteit en onze complexe vraagstukken te beantwoorden. Als opdrachtgever werden we in een vroeg stadium al betrokken bij het verloop van de veldwerkzaamheden en de eerste analyseresultaten. Deze open communicatie was voor ons erg prettig, net zoals het heldere onderzoeksrapport wat we ontvingen. Bij een volgend project werken we graag weer samen met Vlam Bodemadvies.

   Peter A.

   Zeer te spreken over het professioneel uitgevoerde bodemonderzoek. We nemen als gemeente geen enkel risico als het gaat om bodemverontreiniging. Vlam Bodemadvies kwam snel in actie, was betrokken en leverde kwaliteit. Hierdoor is Vlam Bodemadvies voor ons een adviesbureau waar we alle vertrouwen in hebben.

   Francien P.

   Gecertificeerd onderzoek

   Dien je bodemonderzoek uit te laten voeren of wil je weten of jouw bodem verontreinigd is? Vlam Bodemadvies is de specialist in milieukundig bodemonderzoek.

   Wij zijn in bezit van alle benodigde certificaten zodat het rapport met een gerust hart ingeleverd kan worden bij de gemeente voor een omgevingsvergunning.

   Wat is bodemonderzoek?

   Een bodemonderzoek is een milieukundig onderzoek naar de chemische kwaliteit van de grond. Zo wordt er bijvoorbeeld in kaart gebracht of er sprake is van bodemverontreiniging. Door middel van dit onderzoek wordt nagegaan of er voldaan is aan de regels omtrent de Wet bodembescherming. 

   Er zijn verschillende vormen van bodemonderzoek, met ieder een ander doeleinde. Bij verkennend bodemonderzoek wordt de kwaliteit van de bodem onderzocht. Dit onderzoek wordt bijvoorbeeld uitgevoerd om na te gaan of de grond geschikt is voor woningbouw. Vervolgens kan er worden gekeken of nader bodemonderzoek noodzakelijk is. Hierbij wordt de bodemverontreiniging verder onderzocht. 

   Daarnaast is het nul onderzoek ook een vorm van bodemonderzoek. Dit wordt gedaan bij bedrijven die mogelijk de bodem verontreinigingen tijdens de bedrijfsvoering. 

   Hoe lang duurt een bodemonderzoek?

   Bij bodemonderzoek bedrijven varieert de duur van een onderzoek afhankelijk van de situatie. Ga uit van een oplevertermijn van circa 4 weken na akkoord op de offerte.

   Wanneer moet je een bodemonderzoek laten uitvoeren?

   Het is van belang om een bodemonderzoek uit te voeren om de bodemkwaliteit en de mate van bodemverontreiniging vast te stellen. Het is wettelijk verboden om op een verontreinigde bodem te bouwen en daarom is het noodzakelijk hier vooraf onderzoek naar te doen. Daarnaast is milieutechnisch bodemonderzoek verplicht bij bedrijven die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken. Dit wordt ook wel een nul onderzoek genoemd. 

   Mocht er sprake zijn van bodemverontreiniging, dan dient er bodemsanering plaats te vinden. Dit is een proces waarbij het stuk grond gereinigd wordt. Hoe de bodemsanering wordt uitgevoerd is afhankelijk van de locatie en de mate van bodemverontreiniging.  Wanneer uit het onderzoek naar voren komt dat er geen sprake is van bodemverontreiniging, dan ontvangt men de zogenaamde ‘schoongrondverklaring’ of ‘geen bezwaar verklaring.’

   Het verplichte karakter van een milieukundig bodemonderzoek

   In de onderstaande gevallen is het verplicht om een bodemonderzoek te laten uitvoeren:

   • Bij nieuwbouw van een woning of recreatiewoning;
   • Wanneer je eerst dient te slopen voordat je begint met bouwen;
   • Bij een bestemmingswijziging; bijvoorbeeld van bedrijfspand naar woning;
   • Als het een ‘verdacht gebied’ betreft waar mogelijk bodemverontreiniging is.

   Wanneer bodemonderzoek verplicht is, kan het best zo snel mogelijk contact opgenomen worden voor het uitvoeren om boetes te voorkomen. Ook wordt het aangeraden om bodemonderzoek bij aankoop van een woning uit te voeren.

   De geldigheidsduur van gecertificeerd bodemonderzoek

   Een bodemonderzoek dat uitgevoerd is conform NEN5740 heeft een geldigheid van maximaal 5 jaar voor de aanvraag van een bouwvergunning.

   Wat zijn de kosten van bodemonderzoek?

   De prijs van een bodemonderzoek is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst wordt de prijs van het bodemonderzoek berekend op basis van de grootte van het gebied waarvan je wilt weten of de grond verontreinigd is. Daarnaast zijn de bodemonderzoek kosten afhankelijk van de vraag of het gebied een zogenaamde ‘verdachte locatie’ is. Dit is het geval wanneer de gemeente een vermoeden heeft dat er dat er bodemverontreiniging aanwezig is. 

   Vraag hier meer informatie aan over onze bodemonderzoek kosten.

   Over Vlam Bodemadvies

   Vlam Bodemadvies B.V. staat voor klantgericht. Wij steken het bodemonderzoek pragmatisch in en houden ons aan de gemaakte afspraken. Zo heb je snel een kwalitatief goed rapport in handen.

   Meer weten? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.