Skip to main content

NUL onderzoek

Bij een toekomstige of voormalige belasting van de bodem met bodembedreigende activiteiten dient eerst een NULonderzoek uitgevoerd te worden. Dit houdt in dat de huidige situatie wordt vastgelegd. Zodra de activiteiten worden beëindigd, wordt ditzelfde onderzoek herhaald en is de gebruiker verantwoordelijk voor het verschil.

Bijvoorbeeld bij het starten van een autogarage. Hierbij wordt gewerkt met (afgewerkte) olie en bijvoorbeeld accuzuur. Ook als er een vloeistofdichte vloer aanwezig is en de olie netjes staat opgeslagen boven een lekbak, dient voor uitvoering van de activiteiten een bodemonderzoek (NULonderzoek) te worden uitgevoerd. Let op, ook bij plaatsing van een bovengrondse brandstoftank in een lekbak is een bodemonderzoek nodig.

Maak dit snel in orde, anders kun je een boete van het bevoegd gezag riskeren. De levertijd van dit onderzoek is tussen de 2 en 5 weken. De kosten voor een NUL onderzoek beginnen vanaf €995,- excl. btw maar zijn sterk afhankelijk van de soorten stoffen die gebruikt worden en het aantal bronnen die aanwezig zijn.

Offerte aanvragen
Dit moet je weten

Bewijs

Het NUL onderzoek is ook handig als bewijs. Het kan zijn dat er bij een NUL onderzoek een verontreiniging wordt aangetroffen. In dat geval is dus bewezen dat de verontreiniging al aanwezig was vóór de nieuwe bodembelasting.

Vraag een offerte aan