Skip to main content

AP04 partij keuring met Pfas

Als grond wordt hergebruikt dient deze grond eerst gekeurd te worden. Dit kan door middel van een AP04 partijkeuring. Is de grond bijvoorbeeld geschikt voor landbouw/natuur, wonen of industrie. Deze keuring kan gedaan worden in depot of in-situ (als de grond nog uitgegraven moet worden). Een partij dient sowieso op het standaard pakket en PFAS onderzocht te worden. In specifieke gevallen ook op asbest.

Zodra je grond gaat afvoeren en hergebruiken bijvoorbeeld bij de aanleg van een kelder, wordt deze grond eerst gekeurd. Dan worden er van de partij (normaliter) 2x50 grepen grond genomen. Deze grond wordt vervolgens door het lab geanalyseerd. Daaruit voort vloeit een hergebruiksklasse met waar de grond voor gebruikt kan worden.

Een partij wordt standaard geanalyseerd op zware metalen, mineralen olie, PCB's en PAK's en PFAS. In specifieke gevallen wordt de partij ook op asbest gekeurd.

De kosten voor een partijkeuring met PFAS beginnen vanaf €1495,- exclusief btw. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw specifieke situatie.

Vraag een offerte aan
Dit moet je weten

Toepassen of afvoeren?

Bij het toepassen van een partij is een AP04 onderzoek verplicht. Bij het afvoeren van grond zijn er andere en vaak goedkopere opties. Neem contact met ons op voor overleg.

Vraag een offerte aan